Själv så Älskar jag att safta och sylta.
Finns inget som smakar bättre än hemma gjord saft el sylt!
Detta behövs till Syrénsaft |
Koka upp vatten och socker sen hälla i citronsyran |
Varva syrén blommor med citron |
Häll vatten och socker blandning i syrén- och citron blandningen |
Man kan även ha i natriunbensonat om man vill.
Så nu är det bara att vänta och vänta!
Syrénsaft
15 syrénklasar
1 ren citron
25 g citronsyra
1 l vatten
1 kg socker
(1 krm natriumbensonat)
Skölj blommorna, klipp ner klasarna så så mycket kvist som möjligt försvinner. Varva med skivad citron i en rymlig bunke.
Koka upp socker och vatten och rör ner citronsyran. Slå detta över blommorna. Låt stå svalt 3-4 dygn. Rör om då och då. Sila ifrån blommor och citron. Tillsätt natriumbensonatet. Häll upp på rena glasflaskor och förvara i kylskåp.
ANN-DESIGN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar