onsdag 25 maj 2011

Syrén saft

Nu när våren är här, så måste man ju bara passa på att ta till vara på vad naturen har att ge.
Själv så Älskar jag att safta och sylta.
Finns inget som smakar bättre än hemma gjord saft el sylt!




Detta behövs till Syrénsaft

Koka upp vatten och socker
sen hälla i citronsyran

Varva syrén blommor med citron

Häll vatten och socker blandning i syrén- och citron blandningen
Nu ska detta stå och dra sig i 3-4 dagar.
Man kan även ha i natriunbensonat om man vill.


Så nu är det bara att vänta och vänta!



Syrénsaft
15 syrénklasar
1 ren citron
25 g citronsyra
1 l vatten
1 kg socker
(1 krm natriumbensonat)
Skölj blommorna, klipp ner klasarna så så mycket kvist som möjligt försvinner. Varva med skivad citron i en rymlig bunke.
Koka upp socker och vatten och rör ner citronsyran. Slå detta över blommorna. Låt stå svalt 3-4 dygn. Rör om då och då. Sila ifrån blommor och citron. Tillsätt natriumbensonatet. Häll upp på rena glasflaskor och förvara i kylskåp.




ANN-DESIGN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar